Mısır unlu kek ekmek

Evde mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır ekmeği yapımı için; geniş ve derin bir kaba yarım kilo mısır unu koyun. Yarım kilo mısır unu (200 ml lik su bardağı ölçüsü ile) tam 5 su bardağına denk gelir. Mısır ununun orta kısmını havuz şeklinde açın. Orta kısmına 2 yemek kaşığı un, 2 yemek kaşığı toz şeker ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.

Yumurtalı mısır ekmeği nasıl yapılır?

Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş kare borcama kaşığın tersiyle ekmeği yayın. Yumurtayı bir kasede iyice çırpın ve yağı karıştırın. Ekmeğin üstüne yumurtayı iyice yayın ve 200 derecede ısınmış fırında 35-40 dakika kızarana dek pişirin. Sertleşmeyen ve puf gibi kek gibi bir ekmek elde etmiş olursunuz.

Yoğurt Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Taze Baharatlı Ve Yoğurtlu Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, yoğurt ve zeytinyağı karıştırılır.
  2. Ayrı bir kapta mısır unu, un, kabartma tozu, tuz ve şeker karıştırılır ve sıvı karışımına eklenerek homojen bir kıvam alana karar karıştırılır.
  3. İçerisine doğranmış dereotu ilave edilir. Tepsiye alınır.

Nov 15, 2018

Tavada mısır ekmeği nasıl yapılır nefis yemek tarifleri?

Mısır Ekmeği (Tavada) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Unlar, maya,tuz karıştırılır su dediğim gibi kontrollü eklenir.
  2. Hamur yarım saat dinlenmeye bırakılır.
  3. Tavaya yağ dökülüp ısıtılır .
  4. Bir kaba ellerimiz sığacak kadar su koyulur .
  5. Ellerimiz ıslatılıp hamurdan dilediğiniz büyüklükte koparın elinizde yayın tavaya dökün.

Sade mısır ekmeği nasıl yapılır?

Mısır unu derince bir kabın içine alınır, içine tuz katılır ve yavaş yavaş su ilave ederek yoğurulur, kek hamuru kıvamında oluyor. İster altını yağladığınız fırın tepsisine koyup fırında pişirin, ister teflon bir tavaya yağ döküp omlet yapar gibi altını üstünü çevirerek pişirin.

Trabzon usulü mısır ekmeği nasıl yapılır?

Trabzon Mısır Ekmeği Tarifi

  1. 1 / 2. Fırınınızı önceden 200 derecede ısıtın. Kuru malzemeleri yoğurma kabında karıştırın. Sıvı malzemeleri de ilave edip her şey karışıncaya kadar karıştırın. …
  2. 2 / 2. Hamur harcını kalıba yayarak yerleştirip, üstünü düzleştirin. Üzeri altın rengini alana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.

Mısır ekmeğine maya konulur mu?

Karadeniz'in meşhur lezzetlerinden biri olan mısır ekmeğinin ana malzemesi mısır unu ve mayadır. … Ev yapımı tam buğday unlu ekmek ve pratik somun ekmek tarifini de listenize ekleyin.